Много благодаря отново за подробният отговор! Тъй като стана дума за обезщетение  "пълна борса", какъв период назад ще се върне в моя случай и дали тези 6 -темесеца неплатени ще се вземат под внимание? А също така ако се стигне до  съкращение, ще ми се полага ли сумата за платената отпуска за 2015г? Благодаря
Здравейте,

Благодаря за отговора! Относно отпуската - след изтичянето на втората година платено майчинство, ползвах полагаемите дни натрупана платена отпуска до края на 2014г (около 30 дни)и след това започнаха 6-те месеца неплатена за гледане надете. Те изтекоха и сега искам да прехвърля тези 5 месеца на бащата, за да се води трудов стаж.
Въпросът ми е  при какви обстоятелства работодателите ще ми дължат една работна заплата и ще мога да вземам по-добро обезщетение от трудовата борса?
Освен това за 2015г не съм ползвала платен отпуск, както и този, който ми се полага за 6-те месеца за гледане на дете?
Благодаря отново
Здравейте,

 Имам следният казус - от декември 2012г съм в отпуск по майчинство. Получих 12 месечно обезщетение от НОИ в 90%-тен размер, следващите 12 месеца по 340лв. След изтичане на втората година, работодателите ми изчислиха колко платен отпуск ми се полага за периода до 31.12.14 и ми го изплатиха(беше 30 дни). След това използвах и 6 месеца неплатен отпуск за отглеждане на дете. Сега дойде момент, в който искам да ползвам 5-те месеца на бащата. Но работодателя ми постави условие да си подам молба за напускане, след изтичането на въпросните 5 месеца. Ако го направя, на какво обезщетение ще имам право след напускането? Как да го изчисля?
И още един въпрос – в случай, че сега ме съкратят и не ползвам  тези прехвърлени 5 месеца, какво ще бъде обезщетението ми тогава?
Благодаря и поздрави
Д.